ceturtdiena, 2017. gada 9. novembris

Jauna grāmata!


Grāmatas “Mūzikas pedagoģija Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā” atvēršana

trešdien, 15. novembrī plkst. 18:00 Rīgā, Imantas 7. līnijā 1, aktu zālē (RPIVA bijušajās telpās).
Nule kā likvidētās Rīgas Pedagoģijas un izglītības akadēmijas bijušie mācībspēki Laimrota Kriumane, Laima Mūrniece un Inese Žune 2016. gadā pabeidza darbu pie monogrāfijas, kurā atklāj gan šīs augstākās izglītības iestādes izveides vēsturi, gan mūzikas skolotāja un mūzikas pedagoga profesijas apguves un pilnveides ceļus tajā. Grāmatā plaši analizēts visu līmeņu – bakalaura, maģistra un doktora - studiju process, akcentējot atziņu, ka šajos gados akadēmija nodrošinājusi Latvijas vispārējās, profesionālās, kā arī interešu izglītības iestādes ar vispusīgi izglītotiem skolotājiem, kuri ir spējīgi veikt pedagoģisko, zinātnisko, metodisko, māksliniecisko un organizatorisko darbību to mijattiecībās. 

Monogrāfija ir izdota, pateicoties izdevniecībai RaKa. Tā adresēta augstskolu mācībspēkiem, studentiem, mūzikas skolotājiem un pedagogiem, Latvijas izglītības un kultūras vēstures pētniekiem.

Atvēršanas svētku norisi kuplinās kora BALTA un bijušo RPIVA docētāju muzikālie priekšnesumi. Interesentiem būs iespēja iegādāties grāmatu par izdevniecības pašizmaksas cenu un, baudot kafiju, piedalīties dažu RPIVA "relikviju izsolē".

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru