pirmdiena, 2019. gada 29. aprīlis

Ritmikas meistarklases Rīgā 13. - 15.05.

Cienījamie kolēģi!

Maija vidū JVLMA viesosies trīs ritmikas profesores no Vīnes Mūzikas un izpildītājmākslas universitātes Mūzikas un kustību pedagoģijas institūta ar lieliskām meistarklasēm. Lūdzu Jūsu atsaucību meistarklašu organizēšanā un apmeklēšanā!

Ritmika nav tikai šaura joma, kas saistās ar mūziku un deju, bet ritmikas mācības nozare Eiropā un pasaulē un īpaši ritmikas pedagoģija tiek saistīta ar tādu speciālistu sagatavošanu, kas apguvuši arī labas instrumentālspēles prasmes un īpaši klavieru improvizāciju. Šāds ritmikas speciālistu sagatavošanas programmas redzējums ir Vīnes Mūzikas un izpildītājmākslas universitātē un visās Polijas mūzikas augstskolās. Ritmikas skolotājam ir jābūt gan labam koncertmeistaram un improvizatoram, gan arī jāspēj veidot kompozīcijas gan mūzikā, gan kustībā. Kādam varbūt šķiet, ka viss, kas notiek ritmikā ir stilu eklektika, kas tā arī varētu būt, bet tomēr izejas punkts ir muzicēšanas un kustēšanās brīvība un atraisītība, kas arī pēc tam aizved, ja vajag, pie konkrēta stila. Ritmikas pieeja ir ļoti daudzveidīga. Un tieši šis daudzveidīgums izpaudīsies 13.,14., un 15,maija meistarklasēs, kuras aicināti visi apmeklēt.

Pirmdien, 13.05. Imantas 7.līnijā 1, mazajā zālē
(Satiksme ar 4.autobusu līdz pieturai Imantas 7.līnija vai ar 1.tramvaju līdz pieturai Kurzemes prospekts un tad pa Jūrmalas gatvi jāpaiet uz priekšu ~ 5 minūtes)

10.45 - 12.15
12.30 - 14.00

Elīzabete Orlovska / Elisabeth Orlowsky/
http://www.elisabethorlowsky.at/performance_en.html
http://www.elisabethorlowsky.at/biography_en.html

Tiks piedāvātas divas kustību tehnikas / deju treniņstundas un kustību improvizācijas meistarklase. Tiks sniegts ieskats horeogrāfijas veidošanā, kas balstīta uz improvizācijas elementiem. Nodarbības paredzētas gan deju, gan mūzikas studentiem. Jāņem līdzi kustībām atbilstoši apavi un apģērbs

Nav jābaidās, ka neprot dejot. Aicināti piedalīties visi, kaut vai kā novērotāji.


Otrdien, 14.05. JVLMA  (telpa tiks precizēta)

1. 9.00 - 10.30
2. 10.45 - 12.15

Verēna Cainere /Verena Zeiner/
http://www.verenazeiner.at/de/

Tiks piedāvātas improvizācijas prasmju un kompozīcijas iemaņu attīstības stundas (vienlaikus 2 - 4 studentiem). Šīs nodarbības aicināti arī vērot.

Nodarbības Mūzikas un kustības dialoga veidošana mākslinieciskā un pedagoģiskā kontekstā (katrā stundā - 40 min., vēlami 8 - 10 aktīvie dalībnieki). Tāpat aicināti aktīvie dalībnieki un vērotāji.

Verēna Cainere ir sarakstījusi grāmatu Rhythmik und Hören / Zur Entwicklung der auditiven Wahrnehmungsfähigkeit in der Musik- und Bewegungspädagogik/. 2010, VDM Verlag Dr. Müller.


Trešdien, 15.05. JVLMA  (telpa tiks precizēta)

9.00 - 10.30
10.45 - 12.15

Jutta Goldgrubere - Gallera / Jutta Goldgruber-Galler/
https://www.mdw.ac.at/mbm/mbe/forschung/

Tiks piedāvās divas atraktīvas ritmikas meistarklases, akcentējot sadarbības veicināšanu radošā procesā. Nodarbības paredzētas gan deju, gan mūzikas studentiem. Jāņem līdzi kustībām atbilstoši apavi un apģērbs.

12.30. - 14.00

Visi tiek aicināti uz diskusijām un meistarklašu noslēgumu. Vīnes kolēģes kopā izveidojušas un iestudējušas muzikālu izrādi „Princese Avene”, par kuru pastāstīs un demonstrēs fragmentus:
http://www.verenazeiner.at/de/projekte/prinzessin-himbeere-ihre-band.html


Ar cieņu, Ginta Pētersone,
gintapetersone@inbox.lv tel. 29100755

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru