piektdiena, 2020. gada 14. augusts

Par kursu norisi

Liels, liels paldies par jūsu atsauksmēm - vērtējumu par LVIIMSA Vasaras kursiem 2020. Pārsvarā jūsu vērtējums ir ļoti labs vai labs, daudz pateicības un uzmundrinājuma vārdu. Jā, ir labi padarīta darba sajūta. Tomēr neslēpšu, ir arī mieles. Kā zināt, darvas piliens medus mucā var sabojāt visu medu...

Es jau vairākkārt atvainojos dalībniekiem, kas pieteicās kursiem, plānojot ierasties klātienē, taču bija spiesti "izbaudīt" kursus tiešsaistē - vebināra formā. Tie, kas vēl joprojām ir tik ļoti neapmierināti ar izveidojušos situāciju, varēja atsaukt dalību kursos un saņemt atpakaļ iemaksāto dalības maksu. Kursi taču nebija obligāti! 

Kāds dalībnieks saka:
Manuprāt, klātienē varēja mierīgi būt divtik liels dalībnieku skaits. Mazliet pārspīlēta ņemšanās ar punktiņiem, kafijas pauzēm.

Atbildu: 
Sods par izolācijas, karantīnas un pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu:

Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma VII nodaļā tiek regulētas tiesiskās attiecības administratīvās atbildības jomā par tiesību aktā noteikto ierobežojumu neievērošanu. Proti, likuma 50. pantā par šajā likumā un uz šā likuma pamata izdotajos MK noteikumos noteikto izolācijas, karantīnas vai pulcēšanās ierobežojumu neievērošanu paredzēts naudas sods: fiziskajai personai no 2 līdz 400 naudas soda vienībām (10–2000 eiro), bet juridiskajai personai: no 28 līdz 1000 naudas soda vienībām (140–5000 eiro).

Tad nu precizēju: mūzikas skolotāju asociācija ir biedrība, tātad juridiska parsona. Vai Jūs būtu gatavs(a) ziedot asociācijai pāris tūkstošus soda samaksāšanai? (un droši vien tik pat iestādei, kurā kursi notika?)
Starp citu, es personīgi pārliecinājos, ka klātienes kursu dalībnieku skaits nepārsniedza atļauto. Zālē bija 48 dalībnieki un nē, mierīgi nevarēja būt divtik liels dalībnieku skaits.

Citēju Ministru kabineta noteikumi Nr. 360 29. punktu: Līdz 2020. gada 31. oktobrim pieaugušo profesionālās tālākizglītības, profesionālās pilnveides un pieaugušo neformālās izglītības programmās maksimālais personu skaits grupā ir 50 cilvēki un grupās nepiemēro šo noteikumu 6.2.10. apakšpunktā un 25. punktā minētos izņēmumus.
(MK 28.07.2020. noteikumu Nr. 460 redakcijā) (avots: https://likumi.lv/ta/id/315304-epidemiologiskas-drosibas-pasakumi-covid-19-infekcijas-izplatibas-ierobezosanai)

Turpinot par "ņemšanos ar punktiņiem, kafijas pauzēm" skaidroju, ka tas palīdzēja sēdvietās ievērot vajadzīgo distanci, kas, galu galā, ir Jūsu pašu interesēs.  

Kāds cits dalībnieks saka:
Laikā, kad valstī telpās drīkst pulcēties līdz 1000 cilvēkiem, ir neizprotams kursu klātienes dalībnieku skaits. Pareizāk sakot - cenzētā ierašnās, kas ogrēniešiem vai cēsiniekiem ierasties atļāva, bet ādažniekiem un limbažniekiem - nē. Varbūt pieteikšanās laiks un dalības maksas pārskaitījums būtu daudz objektīvāks kritērijs, citādi varam nonākt līdz atlasei pēc dzimuma, rases vai seksuālās orientācijas. Skats no zāles radīja iespaidu par aptuveni 30 cilvēkiem klātienē. 😢

Es pat nezinu, kā komentēt šo viedokli... Vai varat norādīt informācijas avotu par 1000 cilvēkiem?Klātienes vietas tika piedāvātas vispirms tiem, kas bija pieteikušies pirmie, jo tiešsaites pieteikšanās saite saglabā precīzu laiku, taču Vispārīgās datu aizsardzības regulas dēļ šie dati netiks publiskoti. Un, jā, klātienes vietas tika piedāvātas arī nelielam skaitam dalībnieku, par kuru bijām vienojušies sadarbības līgumā. Tas bija "bartera" darījums apmaiņā pret telpu nomu. Ja nebūtu šāda sadarbības līguma, jūsu kursu dalības maksa būtu ievērojami lielāka. 

Kāds cits dalībnieks uzskata, ka Ja kursu maksa ir 35 eur, tad lūgums izsūtīt lektoru prezentācijas!

Atbildu: Nē, tas netiks darīts autortiesību dēļ. Ja lektori nedod savu piekrišanu, un tā tas ir lielākajā daļā pasaules, man nav tiesību viņu prasību ignorēt. Jums netika aizliegts fotografēt, kas arī nav atļauts nevienā starptautiskā konferencē, kurā esmu bijusi. Par to draud izraidījums no zāles un liels kauns, jo lektors pārtrauc savu runu un skaļi mikrafonā tev aizrāda. 
Tie laiki, kad pirātiski kopējāt mūzikas ierakstus vai notis ir senā pagātnē. Ar to nāksies samierināties. 

Dalībnieki, ka ieradās "neaicināti"'- iepriekš nepiereģistrējušies un nesamaksājuši dalības maksu, nez kāpēc cerēja saņemt kursu apliecību un vārda karti. Ak, kaut man būtu burvju nūjiņa... Bet nav.
Un pieteikt 10 dalībniekus 16 stundas pirms kursu sākuma, kad visi sagatavošanās darbi jau veikti, ļoti, ļoti sarežģī organizatorisko preocesu. Turpmāk cienīsim gan viens otra laiku, gan viens otru.

Ar to arī savu domrakstu beigšu, tikai atgādinot, ka cilvēcību neviens nav atcēlis. Tie dalībnieki, kas telefoniski paceltā balsī izteica savas prasības, nav iemantojuši manu cieņu. (Starp citu, ir tikai normāli, sākot telefona sarunu, stādīties priekšā un informēt, kādā sakarā zvanāt.) Arī tie ne, kas neprot elementāru e-vides etiķeti. 
Brīvprātīgā (bez atlīdzības) darbošanās asociācijā man ir iemācījusi vienu lietu - mazliet nihilistisku attieksmi, proti, Tu vari mani kritizēt tikai tad, kad vari izdarīt vismaz tik pat labi vai labāk par mani. 
 
Šis raksts man aizņēma 120 minūtes - laiku, kurā es varēju izsūtīt kursu dalībniekiem apsolītās apliecības vai, galu galā, likt gulēt savu trīsgadīgo bērnu, kuram esmu "nozagusi" jau daudzus šādus vakarus.

5 komentāri:

  1. Labdien!Katra viedoklis ir subjektīvs viedoklis, tādēļ, no savas puses izsaku vislielāko paldies organizatoriem, lektoriem un visiem, visiem, kuri piedalījās kursu organizēšanā un norisē. Novērtēju ar visaugstāko balli. Es gan klausījos tiešsaitē un ne mirkli nenožēloju ne tos 35 eiro, ne to laiku, ko pavadīju pie datora. Jebkura jauna informācija dod ierosmi uzsākt mācību gadu. Paldies, Rūta,paldies komandai.
    P.s.Brīnos, par kolēģu attieksmi.

    AtbildētDzēst
  2. Labdien! Esmu priecīga un gandarīta, ka varēju vismaz piedalīties tiešsaistē, jo dzīvoju tādā vietā, lai tiktu uz šādiem kursiem (nav personīgā transporta) būtu jāziedo 3 dienas. Ar jaunām idejām varēšu uzsākt jauno mācību gadu, ko gaidu ar nepacietību, lai tiktos ar bērniem!
    Lai Jums pietiek spēka turpināt organizēt pasākumus!
    P.S. Un es ceru, ka negatīvi noskaņotu cilvēku ir daudz mazāk nekā pozitīvu! Jauku dienu!

    AtbildētDzēst
  3. Labdien! Paldies par ieguldīto darbu kursu organizēšanā!
    Tiešām kauns par dažiem kolēģiem, mūzikas skolotājiem un šādu attieksmi. Gribu tikai atgādināt, ka sabiedrības viedokli par mūzikas mācību priekšmetu un par skolotājiem veidojam mēs paši - pedagogi!
    Šādi kursi mūzikas skolotājiem nenotiek bieži. Kā jau Rūta teica, tie nav obligāti!
    Tie, kuriem ir tik daudz negāciju un neapmierinātības, droši var savu viedokli paturēt pie sevis vai organizēt kaut ko līdzvērtīgu vai labāku paši!
    Gaidīšu ar nepacietību un noteikti piedalīšos, lai izdodas!

    AtbildētDzēst
  4. Liels paldies Puišiem, kas visu dienu vaiga sviedros tiešā un pārnestā nozīmē darīja visu lai kursi būtu gan redzami un it īpaši labi dzirdami gan klātienē esošajiem gan tiešraidē. Es gan biju uz vietas un novērtējo to tehnisko darbu jo pati ikdienā aktīvi mācos strādāt ar jaunām programmām un dažādām tehniskām lietām lai nodarbības paliktu arvien interesantākas. Īpašs paldies par atsvaidzinošu lekciju psiholoģei tas man likā aizdomāties un nedaudz pārdomāt. Rūta jums liels paldies par pasākuma lielisko organizētību.

    AtbildētDzēst
  5. Paldies visiem atbalstītājiem! Kopā mēs esam spēks!💪

    AtbildētDzēst