otrdiena, 2022. gada 5. jūlijs

LVIIMSA Vasaras kursi Ogrē 2022

Mūzikas skolotāj, mums Tev ir laba ziņa!

Esam sarūpējuši interesantus, iedvesmojošus, izglītojošus un saturīgus vasaras kursus!

Šī ir tiešsaites reģistrācijas forma Latvijas Vispārējās izglītības iestāžu mūzikas skolotāju asociācijas (LVIIMSA) Pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides programmai.

Piesakies TE!

Kad: 2022. gada 9. un 10. augustā

Kur: Ogrē, Brīvības ielā 50, Ogres Mūzikas un mākslas skolas telpās klātienē

Cikos: 10:00 - 18:00

Īpaši aicināti vispārējās izglītības iestāžu mūzikas skolotāji, kā arī citi interesenti.

Dalības maksa: 50.00 EUR, LVIIMSA biedriem 40.00 EUR.

Apliecība par programmas apguvi 16 stundu apjomā. Seko informācijai LVIIMSA FB kontā!

Kursu programma:

Ilze Ušacka - Izdejot dzīvi! (Pieredzēt sevi caur deju, caur kustību! )

Kas ir Biodanza? Biodanzas ietekme uz cilvēka dzīves labsajūtu, veselību, attiecībām ar sevi un citiem. Biodanza- dzīves deja!! Mums katram ir sava dzīves pieredze, savs dzīves ritms un iespējas, bet Biodeja ļauj visiem kopā piedzīvot ne tikai sevi, bet arī citus, grupu un to kā ir būt šajās attiecībās. Kā atrast ceļu tas ir kā piedzīvot/ pieredzēt sevi caur deju, caur kustību, caur mūziku, caur ritmu. Atvērties pasaulei, atvērties mīlēstībai! Tas ir dabīgs organisma pašregulācijas process.Tas ir ceļš uz psihoemocionālo veselību, uz kvalitatīvām attiecībām un savu resursu atgūšana. Deja - tā ir dzīves plūsmas atjaunošana!

Dace Medne - Pirmā palīdzība savai emocionālajai labizjūtai.

Labizjūta ir svarīga komponente, lai dzīvotu emocionāli veselīgu un līdzsvarotu dzīvi. Cilvēku dzīvēs labizjūta ir dialektiska: tā nosaka kā cilvēks domā un rīkojas, savukārt, savukārt cilvēks rīkojas un domā, saskaņā ar savu labizjūtu. Pirmais solis līdzsvara virzienā ir - prasme veselīgi reaģēt toksiskās un konfrontējošās situācijās, tāpēc lekcijā iekļauti vienkārši un efektīvi komunikācijas algoritmi ar ideju piemēriem, lai mierīgi un cienoši risinātu dažādas situācijas, piemēram, algoritmi kā veidot sarunu robežu pārkāpšanas gadījumos, kā atbildēt uz naidīgiem jautājumiem un, kā atvainoties tā, lai uzlabotu attiecības. Izmantojot piedāvāto retoriku skolotāji varēs palīdzēt ne vien sev, bet arī visām pedagoģiskajā procesā iesaistītajām pusēm, kas ilgtermiņā veicinās veselīgu psiholoģisko klimatu viņu vadītajās nodarbībās. Ja jau šie paņēmieni kādam klausītājam būs zināmi, lekcijas saturs būs noderīgs informācijas atsvaidzinājums.

Baiba Brice ir ORFF pieejas mūzikas skolotāja, LU lektore, LPMC, RIMC u.c. kursu lektore, Talsu starpnovadu mācību jomas “Mūzika” koordinatore. Sarakstījusi ~20 dažādu metodisko krājumu pirmsskolas un sākumskolas mūzikas skolotājiem.
Muzikālo rotaļu idejas pārbaudītas, strādājot gan ar pirmsskolas, gan sākumskolas vecuma bērniem; tās šķiet interesantas arī studentiem LU un kursantiem.
Darbnīcā iepazīsiet muzikāli ritmiskās rotaļdarbības iespējas darbam ar dažāda vecuma bērniem.

Kristiāna Paula ir mūzikas skolotāja nedaudz vairāk par 10 gadiem. Pamatā strādāju ar pirmsskolas vecuma bērniem Ķekavas novada PII “ Avotiņš”, taču ļoti aizrauj arī mūzikas teorijas pasniegšana sagatavošanas vecuma un lielākiem bērniem kā individuāli, tā arī grupās. Kristiāna uzskata ka ļoti būtiski ir atrast veidus, kā sarežģītas lietas padarīt vienkāršākas un bērniem interesantas, saistošas, tāpēc veido dažādus interaktīvus un arī drukājamus mācību materiālus ar savām ilustrācijām, sacer dziesmas un rotaļas bērniem par dažādām tēmām.
Prakstiskajā darbnīcā “IT piedāvātās iespējas un resursi mūzikas nodarbību daudzveidībā” darbosimies ar izveidotajiem mācību materiāliem vairumam labi zināmās programmās (Power Point un Active Inspire), kā arī iepazīstināšu ar dažām noderīgām interneta vietnēm, kurās var smelties idejas mūzikas stundām un nodarbībām. Interesentiem būs iespēja pašiem mēģināt izveidot savu interaktīvo darba lapu.

Gunita Bičule - Skola2030 starpdisciplinārā kursa Projekta darbs - Mākslinieciskās jaunrades darbs radīšanas soļi.
Gunita ir Ogres Mūzikas un mākslas skolas pedagogs un direktora vietniece mūzikas izglītības jomā, kursa Kultūra un māksla I skolotāja Ogres 1. vidusskolā, Skola2030 eksperte, Ogres novada mūzikas jomas interešu izglītības metodiķe, Ogres novada Kultūras centra jauniešu kora Impulss mākslinieciskā vadītāja.Projekta darbs kurss jaunajā mācību saturā ieviests ar mērķi skolēnam sniegt iespēju nostiprināt, pilnveidot un demonstrēt caurviju prasmes, zināšanas, izpratni un prasmes augstākajā mācību satura apguves līmenī. Kursu dalībniekiem būs iespēja iepazīt Mākslinieciskās jaunrades darba radīšanas soļus, un pašiem, ģenerējot idejas, radoši darboties.

Mārtiņš Kalējs ir mūzikas skolotājs vidusskolā Rīgas Angļu ģimnāzijā. Darbā strādā ar dažādām radošam pieejām vidusskolas jaunā satura apguvē. Praktiskās darbnīcas tēma - less is more princips kultūrā un mūzikā, improvizācijas vingrinājumi un iespēja apgūt minimālisma mūziku caur less is more konceptu.

Vocal Master ir online dziedāšanas skola, kura Latvijā darbojas kopš 2018.gada un ir veiksmīgi apmācījusi jau vairāk kā 1000 dziedātāju. Skolas dibinātāji Edvards un Annija Kokari ir 3-kārtēji laureāti pasaules lielākajā a cappella mūzikas konkursā ''Moscow Spring A Cappella'' (2017, 2018 un 2019) ar popmūzikas kori ''Koukie People''.
Meistarklases tēma - ''Populārās mūzikas nozīme jauniešu izglītībā''. Iepazīsimies tuvāk ar populārās mūzikas vēsturi un attīstību, apskatīsim tās galvenos pamatprincipus, izzināsim populārās mūzikas nozīmi un nepieciešamību jauniešu mūzikas izglītībā, kā arī veiksim praktiskus vingrinājumus, izmantojot Vocal Master skolas metodoloģiju.

Ieva Ūdre ir Bauskas Mūzikas un mākslas skolas solfedžo un ritmikas skolotāja, Dalcroze UK (ritmikas asociācijas) dalībniece, darba lapu “Ritmika pirmsskolai un sākumskolai” autore.
Praktiskās darbnīcas tēma: Ritmikas elementu izmantošana mūzikas nodarbībās - mūzikas valodas un skaņdarba formas apguvē.

Liene Batņa ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docente, Skolas kora darba metodikas grāmatas autore, pieredzējusi skolu koru diriģente, komponiste, vairāku starptautisko koru konkursu laureāte, starptautisku meistarklašu dalībniece, Jāzepa Vītola bērnu koru un vokālo ansambļu konkursa Lai skan.. idejas autore un organizatore.
Meistardarbnīcas tēma: Radošas mācību metodes kora darbā ar skolas kori. Dziedāšana korī dziedātājam ir kā rotaļa, kā skaists notikums, kurš aizrauj ikkatru no mums. Atcerēties labi piemirstās lietas un dalīties pieredzē.

Laima Dimanta ir mūzikas skolotāja un vokālais pedagogs ar vairāk kā 10 gadu stāžu. Šobrīd strādā Rīgas Starptautiskajā skolā, kā arī individuāli gatavo audzēkņus vokāliem panākumiem.
Izdevusi mini autor-albumu Mieram un 4 studijas albumus sadarbojoties ar mūziķi Arstarulsmirus kā vokālā aranžētāja. XII Skolēnu dziesmu un deju svētku uzveduma Tā tik ir vasara mūzikas un tekstu līdzautore. Latviešu tradicionālo mūziku un folkloru nes pasaulē ar Māsu Dimantu vārdu.
Praktiskajā darbnīcā Laima iepazīstinās dalībniekus ar ukuleles spēles principiem un pamatprasmēm. Kā arī instrumentālo improvizāciju.

Sintija Kārkliņa – “RADOT mūziku” izveidotāja un autore. Diplomēta mūzikas pedagoģe ar vairāk kā 10 gadu pieredzi vispārizglītojošajās un mūzikas skolās. Tehnoloģiju entuziaste, kuras mērķis ir iedrošināt un palīdzēt radīt saistošas un interaktīvas stundas kā skolotājiem, tā skolēniem.
Praktiskā darbnīcā Sintija aicinās ieskatīties un līdzdarboties daudzveidīgās norisēs, ar ko bagātināt mūzikas stundas. Kopā darīsim un radīsim, aktīvi izmēģināsim interaktīvus nodarbību veidošanas elementus, kā arī izpētīsim plašās radošuma iespējas un priekšrocības mūzikas stundu norises dažādošanai – zināšanām, priekam, aizrautībai un jautrībai!

Rūta Kanteruka ir mūzikas skolotāja ar vairāk kā 20 gadu darba pieredzi starptautiskā skolā. Šobrīd strādā Britu skolā Latvijā (King’s College Latvia). Rūta ir Eiropas Mūzikas skolotāju asociācijas koordinatore Latvijā, darbojas LVIIMSA, EU Dziesmu grāmatas (EU Songbook) valdē kā arī Starptautiskās Mūzikas olimpiādes darba grupā kā žūrijas locekle.
Praktiskā darbnīcā Rūta dalībniekus iepazīstinās ar interaktīvu muzikālo materiālu dažādām vecuma grupām no YouTube video straumēšanas vietnes Musication. Spēlēsim skanošās caurules un body percussion. Būs jautri!

1 komentārs:

  1. Labdien! Paldies. Ļoti interesanta programma. Jautājums - vai būs pietiekami daudz materiāla, ko izmantot pirmskolā vai tomēr kurss orientēts uz skolas vecumu.

    AtbildētDzēst