ceturtdiena, 2014. gada 3. jūlijs

Pedagoģiskās lekcijas Siguldā 1

Ir pagājušas 2 darbīgas un radošas XI Starptautisko latviešu jauno mūziķu meistarkursu dienas, kurās papildus ik rīta lekcijām, meistarklasēm, individuālām un grupas nodarbībām notiek arī pedagoģiskās lekcijas, uz kurām aicināti visi interesenti. Līdz šim tādas bijušas jau 5. Nav slikti divām dienām!

2.jūlijā Rūta Kanteruka iepazīstināja ar 3 dažādām starptautiskām mūzikas programmām, to idejisko saturu, kā arī dalījās pieredzē ar Eiropas mūzikas skolotāju asociācijas konferencēs redzēto. 

 Dalībnieki īpaši novērtēja praktisko darbnīcu ar mazliet provokatīvu nosaukumu "Kāpēc solfedžo ir bubulis?"


 2.jūlija pēcpusdienā cikla Personības mūzikā ietvaros notika saruna ar Antru un Normundu Vīksnēm - izcilā klavierdueta māksliniekiem, kas lieliski sasaucas ar šo meistarkursu tēmu - Latviešu mūzika un mūziķi pasaulē.

 3.jūlijā Lauma Tuča lasīja iedvesmojošu lekciju par IT pielietojumu mūzikas mācīšanā, kuras laikā dalījās ar praktiskiem, pašas pedagoģiskajā darbā ar 30 skolēnu lielu klasi pārbaudītiem paņēmieniem un metodēm.

Ilga Reizniece runāja par to, cik būtiska ir praktiskās muzicēšanas loma un minēja folkloru kā visus iekļaujošu fenomenu. Ilga atraktīvi pārsteidza klātesošos, parādot nelielu kosmētikas maciņa izmēra somiņu, jautājot - cik pēc mūsu domām mūzikas instrumentu tajā ir? Neticēsiet, bet saskaitījām tuvu pie 20!
Es ierosinu katrai mūzikas skolotājai jānomaīt kosmētikas maciņa saturu pret Ilgas piedāvāto :) 

Turpinājumā Normunds Dreģis stāstīja par Latvijas orķestru asociāciju.

Kā jau minēju - jebkurš interesents ir aicināts apmeklēt pedagoģiskās lekcijas, pat ja nav meistarkursu dalībnieks. Īpaši gribu uzrunāt LVIIMSA biedrus! Dalības maksa ir 5 EUR dienā.
Sekojiet līdzi fotogrāfijām facebook - Starptautiskie meistarkursi.



2 komentāri:

  1. Ļoti žēl, ka mūzikas skolotāji neizmanto šo iespēju! Ļoti vispusīgas meistarklases, gan sevis pilnveidošanai, gan pieredzes gūsanai profesionālajā izaugsmē!
    Šī ir iespēja tikties ar tādām slavenībām, atzītiem mūziķiem un autoritātēm, kuru vārdi izskan pasaules līmenī! (Ilga Šķendere)

    AtbildētDzēst
  2. Laumas Tučas lekcija bija fantastiska! Kaut vai ideja mācību procesā izmantot mobilos telefonus latviešu tautas dziesmu mācīšanai ir izmantojama ik katram!

    AtbildētDzēst