pirmdiena, 2016. gada 3. oktobris

“Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!”

Trešdien, 5. oktobrī kinoteātra “Splendid Palace” Lielajā zālē plkst. 12.00 un plkst. 14.00 notiks koncertcikla “Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” pirmā saruna par mūziku, kuru vadīs dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš.

Sarunas tēma – Supervaroņi. Orķestris “Rīga” diriģenta Valda Butāna vadībā dos iespēju mazajiem klausītājiem sastapt supervaroņus mūzikā. Koncerta īpašais viesis – dziedātāja Dināra Rudāne.


Klausītājus un skatītājus arvien ir aizrāvuši stāsti par ļoti drosmīgiem un varonīgiem cilvēkiem. Noskaidrosim, kas ir supervaronis un mūzikā tiksimies ar spilgtākajiem un atraktīvākajiem varoņiem no grāmatām un filmām. Skanēs mūzika, ko komponists Džons Viljams sacerējis filmām “Supermens” un “Harijs Poters”. Apķērīgas un drošsirdīgas supervarones ir māsas Anna un Elza populārajā animācijas filmā “Ledus sirds” (Frozen). Dināra Rudāne dziedās Elzas dziesmu “Let It Go” no šīs filmas, kā arī popdīvas Adeles Adkinsas “Skyfall”, kas sacerēta kā tituldziesma 2012. gadā uzņemtai sērijai par superaģentu Džeimsu Bondu. 

Līdzās jau labi zināmajiem mūsdienu tēliem, iepazīsimies ar nedaudz senākiem supervaroņiem, kas vienmēr attēloti dažādu tautu pasakās un leģendās. Par godu 15. gadsimta Šveices drosminiekam Vilhelmam Tellam Orķestra “Rīga” sniegumā skanēs itāļu komponista Džoakino Rosīni radītā Uvertīra operai “Vilhelms Tells”. Savukārt krievu komponista Modesta Musorgska mūzikā klausītājiem atklāsies varenie un teiksmainie Varoņu vārti, kas atrodas Kijevā. 

Supervaroņus meklēsim un atradīsim arī latviešu komponistu Zigmara Liepiņa, Imanta Kalniņa un Raimonda Paula mūzikā. 

Koncertciklā “Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” iekļautas četras sarunas par mūziku mācību gada garumā. Tās ieteicamas pirmo četru klašu skolēniem un bērniem līdz 10 gadu vecumam. Nākamās sarunas par mūziku notiks 7. decembrī, kad skanēs Ziemassvētku melodijas un pasaciņa, un 2017. gada 25. janvārī, kad centīsimies apstādināt laiku, saklausīt un iepazīt dažādās laika nokrāsas un ritmus gan mūzikā, gan visapkārt mums sarunā “Laiks mūzikā un mūzika laikā”. Koncertcikls noslēgsies 22. februārī, kad visa uzmanība tiks veltīta mūzikai, kas sacerēta dejošanai. 

Koncertcikla “Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” abonementus iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv. Pieejami divi abonementi - trešdienās plkst. 12.00 un trešdienās plkst. 14.00.

Informāciju sagatavoja: Linda Ausēja, Orķestra “Rīga” mārketinga speciāliste, tel.: +371 29255087

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru