otrdiena, 2018. gada 27. marts

26.EAS Konference Latvijā

Mēs lepojamies ar paveikto! 

Lepojamies ar augstā līmenī noorganizēto starptautisku konferenci mūzikas skolotājiem, kas notika šī gada 14.-17.martā Latvijā, Jelgavā!

EAS konferencē piedalījās 250 dalībnieku no visas Eiropas, tālākie viesi bija mērojuši 24 stundu lidojumu pat no Austrālijas, no Japānas un Čīles.
Jūsu uzmanībai atklāšanas koncerta video.


Konference notika Jelgavā, Jelgavas 4.vidusskolā. Konferences atklāšanas dienā skolas mācībspēki bija sagatavojuši 14 (!!!) atklātās stundas, kuras bija tik plaši apmeklētas, ka nācās organizēt sarakstu ar "gaidīšanas rindu".












Pēc 40 minūšu atklātās stundas tika orhanizēta 20 minūšudiskusija ar skolotāju, kas centās atbildēt uz daudzajiem jautājumiem. 
Protams, visi konferences dalībnieki bija pārsteigti par skolēnu un skolotāju sniegumu, par neticami augsto līmeniun profesionālo varēšanu!











Tajā pašā - konferences atklāšanas dienā - dalībnieki tikai aicināti "Muzikālā pastaigā" pa Jelgavu, kur 3 dažādās vietās visus sagaidīja muzikāls pārsteigums
















Paldies Andrim Barkānam par fotogrāfijām!

Konferences 1 diena sākās ar Edgata Vītola lekciju, kurā viņšiepazīstināja EAS konferences dalībniekus ar mūzikas izglītību Latvijā. 

Davids Eliots (David Elliot) no ASV - viens no mūsu konferences "key note" jeb galvenajiem vieslektoriem.








































PALDIES!

Konferences organizatoru komitejas vārdā izsaku milzīgu pateicību Jelgavas pilsētai un Andrim Rāviņa kungam personīgi, Jelgavas 4.vidusskolas direktoram Agrim Celmam un viņa komandai, Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītājai Guntai Auzai un Tijai Andrejevai personīgi, visiem iesaistītajiem Jelgavas 4.vidusskolas skolēniem un viņu vecākiem par atbalstu sava laika ziedošanu brīvlaika nedēļā.
Tāpat īpaši pateicos Kristai Lūsiņai, bez kuras milzīgā darba, neraugoties uz personīgi sarežģītiem apstākļiem, konferences gaita nebūtu tik gluda! Paldies Artai, Lienai, Jurim, Gatim, Sanaitai Baltiņai, visiem koru vadītājiem. Paldies visiem tehniskajiem darbiniekiem un virtuves darbiniekiem.
Milzīgs paldies Jānim B.par konferences IT risinājumiem! Kā jau es Tev teicu - ja neviens Tevi skolā pat nemana, tas ir augstākais komplimnets! Tas nozīmē, kas vis strādā!

Paldies jums visiem par fantastisku komandas darbu!

Vēstule no EAS prezidenta Gerharda Zammera:
Dear friends/colleagues from the City of Jelgava and the Secondary School No. 4,

On behalf of the EAS and the EAS board I want to thank all of you for this amazing time we had in your city / school!

The colleagues from all over Europe and beyond communicate about this special event and the high quality of music education in your school / country.
We already got a lot of enthusiastic mails and also recognized in the conference evaluation how positive the conference delegates feel about their days / time in Jelgava. Especially impressive had been the school visits and the fantastic concerts and performances from Jelgava secondary school No 4!!! We can imagine how work also from your teachers is necessary to make this happen even during the school holidays. Thanks a lot to your pupils and teachers!

And thanks in general for all the energy and competence you brought into this conference, we hope that you will also get a lot of impressions, contacts etc. so that Jelgava stays strongly connected to the European network and in the center of developments in the field of music education!

all the best and hopefully we can stay in contact,
wish you all a good easter time!

Prof. Dr. Gerhard Sammer
EAS President








1 komentārs:

  1. Paldies par grandiozo darbu!!! Konference bija organizēta visaugstākajā līmenī, kur katrs sīkums perfekti izdomāts un saplānots. Grūti pat iztēloties to milzīgo darbu, kas tika ieguldīts, lai viss ritētu tik pārdomāti un raiti. Domāju, ka ik viens no ārzemju viesiem atgriezās mājās ar sajūsmu par mūsu valsti un tās augstajiem mūzikas sasniegumiem. Labo lietu bija tik daudz, ka baidos kaut ko piemirst, taču skaidrs, ka milzu slavinājumu pelnījusi Jelgavas 4.vsk. un katrs iesaistītais -gan skolēni, kuri ieradās muzicēt brīvlaikā, gan viņu burvīgie skolotāji un skolas vadība. Bravo!!! Tāpat nevaru nepieminēt muzikālo pastaigu pa Jelgavu ar fantastiskiem pārsteigumiem, kvalitatīvos koncertus kā oficiālajos pasākumos, tā arī pusdienas laikos, un arī visu Latvijas pārstāvju meistarklašu/prezentāciju saturiski augstvērtīgo sniegumu. Vislielākā cieņa un atzinība, protams, Rūtai, kura paspēja būt it visur un padarīt šīs dienas neaizmirstamas!!!

    AtbildētDzēst