otrdiena, 2019. gada 19. marts

Tematiska spēle “Jāzeps Vītols: personība, dzīve un darbi”

Labdien, cienījamie skolu pārstāvji!

Sveicot Jūs Jāzepos, esam priecīgi ziņot, ka publiski ir pieejama skolēniem domāta, tematiska spēle “Jāzeps Vītols: personība, dzīve un darbi” UNESCO Latvijas Nacionālā komisija sadarbībā ar Valsts izglītības satura centru un Ilmu Grauzdiņu izveidoja, atzīmējot Jāzepa Vītola 150. gadadienu, kas tika iekļauta UNESCO svinamo gadadienu kalendārā 2013. gadā.

Spēle iepazīstina ar J.Vītola mantojumu Latvijas mūzikā un kultūrā, kā arī palīdz saskatīt viņa personības nozīmi, dzīves notikumus un sasniegumus plašākā kultūrvēstures kontekstā.
Spēle 3 sarežģītības līmeņos izstrādāta divās versijās. Viena kā izdrukājamu spēles kartīšu komplekts, otra kā slīdrāde (.ppsx formāts) Līdzās abām spēlēs versijām izstrādāts arī metodiskais līdzeklis skolotājiem, kurā ir informācija par to, kā spēli izmantot ikdienas mācību procesā, kur ietverti visi spēles jautājumi ar pareizajām atbildēm, kā arī papildus jautājumi, ko skolotāji var brīvi izmantot mācību laikā pēc saviem ieskatiem. Šī spēle nav uzskatāma par noteiktu standartu izglītībā vai mācību sasniegumu vērtēšanas instrumentu. Spēles galvenā funkcija ir ieinteresēt, aicināt analizēt un salīdzināt dotās atbildes, meklēt saikni starp uzdevumiem un jau apgūto mācību vielu.

Tā kā spēle nav zaudējusi savu aktualitāti, aicinām mūzikas skolotājus to izmantot savā ikdienas darbā, radot skolēniem interaktīvu un saistošu mācību pieredzi. Lai izdodas!

Visi spēles materiāli un informācija, par to tiem pieejama lejupielādei UNESCO LNK vietnē: http://www.unesco.lv/lv/gadadienas/2012-2013/jazepa-vitola-150-gadadiena/jazepa-vitola-150-gadadiena-1/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru