otrdiena, 2013. gada 1. oktobris

Starptautiskā Mūzikas diena

Šodien, 1.oktobrī tiek atzīmēta Starptautiskā mūzikas diena!  

Šo tradīciju 1975.gada 1.oktobrī ieviesa lords Jehudi Menuhins, aizsākot jaunu, UNESCO Starptautiskās mūzikas padomes rosinātu, iniciatīvu, kuras mērķis ir veicināt estētisko vērtību un mūzikas pieredzes izpratni, kā arī radošās apmaiņas iespējas Eiropā un pasaulē.
Starptautiskajā mūzikas dienā 1.oktobrī plkst.19.00 Rīgas Sv. Pestītāja (Anglikāņu) baznīcā Rīgas kamerkoris "Ave sol" kopā ar diriģentu Andri Veismani piedāvā jaunās sezonas koncertprogrammas "Romantiskais rudens" otro koncertu.

Starptautiskajai mūzikas dienai veltīts koncerts ar jauno talantu piedalīšanos notiks arī koncertzālē AVE SOL, Citadeles ielā 7 plkst 19:00.

NABAKLAB plkst. 22:00 uzstāsies dāņu koris „Vokalkompagniet”, kas Latvijā viesojas pateicoties jauniešu korim „Maska”.
„Vokalkompagniet” sastāv no 20 aktīviem un aizrautīgiem dziedātājiem no Kopenhāgenas. Kora diriģente ir lieliskas balss īpašniece Bonnie Denise Christiansen- dziedātāja, kas izglītību ieguvusi Dānijas Ritmiskās mūzikas konservatorijā, studējusi Ņujorkā un pieredzi guvusi visā pasaulē, koncertējot dažādu grupu sastāvos tādās koncertvietās kā Konzerthaus Berlīnē, Nordens Hus Farēru salās, Dāņu baznīcā Nicā, Jazzhouse Kopenhāgenā, kā arī Roskildes rokfestivālā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru