ceturtdiena, 2013. gada 19. septembris

Nāc, ieklausies pūtēju orķestrī Rīga!

Uz sarunām par mūziku sākumskolas skolēnus jau piekto mācību gadu aicina Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”. Šajā gadā koncerti „Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” notiks kinoteātrī Splendid Palace trešdienās plkst. 13.00. Ar mazajiem klausītājiem sarunāsies dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš. Uz skatuves būs Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” un daudzi solisti. Interesenti var iegādāties abonementus četriem koncertiem visās „Biļešu paradīzes” kasēs. 

16. oktobrī „Vecrīgas skaņas”. Pirmā saruna būs par mūziku, kas ir mums visapkārt ikdienā – pilsētā, kas ir ne tikai mazo klausītāju mājvieta, bet kuras vārds ir cieši saistīts ar orķestri „Rīga”. Koncertā skanēs dziesmas un instrumentālas kompozīcijas, kas attēlo pilsētas ielas, parkus un veltītas Rīgai. Torņu spēles tradīcijas Vecrīgā dos iespēju labāk iepazīt metāla pūšaminstrumentus.

4. decembrī „Ziemassvētku stāsti” klausītājos radīs gaidāmo svētku noskaņu. Skanēs fragmenti no Pētera Čaikovska baleta „Riekstkodis”, kā arī populārās gadu mijas filmas „Viens pats mājās” un citas Ziemassvētku melodijas.

15. janvārī „Burvestības mežā”, kad stāstīsim par ko pavisam neparastu – kā koks pārvēršas par mūzikas instrumentiem, par Harija Potera burvju zizli no koka un par priekšmetiem ap mums, kas izgatavoti no koka. 

26. februārī „Astoņi kustoņi”. Dažādi tēli – kamenes, ziloņi, panteras, kaķi, suņi, pelītes, putni – un to attēlojums mūzikā. Skanēs F. Mančīni, Dž. Rosīni un citu komponistu skaņdarbi, kā arī Anitras Tumševicas īpaši sacerētas muzikālās pasakas pirmatskaņojums.

Sarunas par mūziku „Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” ieteicamas 1. – 4. klašu skolēniem. Četru koncertu abonements maksā Ls 5. Ieejas biļete uz vienu atsevišķu koncertu – Ls 3. Koncerta ilgums aptuveni 1 stunda. Abonementi – „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv Sīkāka informācija pa tālruni 29255087.

Informāciju sagatavoja: Ilze Miķelsone, PPO „Rīga” mārketinga speciāliste, 
tel.: +371 29255087

PROFESIONĀLAIS PŪTĒJU ORĶESTRIS „RĪGA”
Reģistrācijas Nr.90000013606
Kronvalda bulvārī 8, Rīga, LV- 1010, tālrunis 67425218, fakss 67425221, e-pasts orkestris@riga.lv

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru