trešdiena, 2014. gada 24. septembris

Trio DaNoIs koncerts Rīgā

Trešdien, 1. oktobrī, plkst. 19.00 Mākslas muzeja „Rīgas Birža” ātrijā (Doma laukumā 6, Vecrīgā) ar koncertu uzstāsies „Trio DaNoIs”. Tas ir trīs mākslinieku no Dānijas, Norvēģijas un Islandes muzikāls projekts, kuram vienojošais kodols ir mūziķu savstarpēji saistīta izcelšanās un kopēja Skandināvijas muzikālā kultūra.

Vairāk informācijas dace.krigere@lnmm.lv

Komunikācijas un izglītības darba nodaļa
LNMM/Mākslas muzejs RĪGAS BIRŽA
Doma laukums 6, Rīga, Latvija, LV – 1050
Tel: (+371) 67 226467
www.lnmm.lv
www.rigasbirza.lv

Trešdien, 1. oktobrī, plkst. 19.00 Mākslas muzeja „Rīgas Birža” ātrijā (Doma laukumā 6, Vecrīgā) ar koncertu uzstāsies „Trio DaNoIs”. Tas ir trīs mākslinieku no Dānijas, Norvēģijas un Islandes muzikāls projekts, kuram vienojošais kodols ir mūziķu savstarpēji saistīta izcelšanās un kopēja Skandināvijas muzikālā kultūra.

2014. gadā tiek atzīmēta Norvēģijas Konstitūcijas pieņemšanas 200. gadadiena, savukārt Islande svin valsts neatkarības iegūšanas 70. gadadienu. 1814. gadā Norvēģija izstājās no savienības ar Dānijas Impēriju, kurā bija iekļauta arī Islande, Grenlande un Farēru salas. 130 gadus pēc tam, kad stājās spēkā Norvēģijas Konstitūcija, 1944. gadā Islande ieguva suverēnas valsts statusu. Kultūras saknes Skandināvijas reģionā ir kopējas, muzikālā kultūra ir bagāta un vēl joprojām savstarpēji saistīta starp šīm zemēm.

„Trio DaNoIs” koncertā Mākslas muzejā „Rīgas Birža” tiks atskaņoti skaņdarbi, kurus sarakstījuši gan pasaulē zināmi, gan ne tik plaši pazīstami Dānijas, Norvēģijas un Islandes komponisti. Dzirdēsim Edvarda Grīga (Edvard Grieg, 1843–1907, Norvēģija), Nila Gades (Niels Gade, 1817–1890, Dānija), Frīdriha Kūlava (Friedrich Kuhlau, 1786–1832, Dānija) un citu mūziķu kompozīcijas. Skanēs arī darbs „Ledlauzis” („Icebreaker”), kuru islandiešu komponists Trigvi M. Baldvinsons (Tryggvi M. Baldvinsson) sacerējis īpaši ansamblim „Trio DaNoIs”.



„Trio DaNoIs” dalībnieki ir Grīga Akadēmijas Bergenā absolventi: mežragu spēlē Pernille Karsleva (Pernille Kaarslev) no Dānijas, pianiste Jonina Erna Arnardottira (Jónina Erna Arnardottir) ir islandiete, un pianists Mortens Fagerli (Morten Fagerli) pārstāv Norvēģiju. Mākslinieki lepojas ar ilgu koncertēšanas pieredzi, izpildot Skandināvijas mūziku. Pernille un Mortens ir koncertējuši kopā jau vairāk kā simts reizes, un Mortens kopā ar Joninu 2012. gadā uzstājās ar koncertu festivālā „IsNord” Islandē. Savukārt kā trio šie mākslinieki jau ir uzstājušies Dānijā, Farēru salās, Norvēģijā, Islandē, Šveicē un oktobrī priecēs klausītājus Latvijā un Igaunijā.

Projektu atbalsta: „Park Hotel Vitznau”; „Hotel Rigi Vitznau”; „A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal”; Augustinus Fonds; www.stikk.no; Norvēģijas Karalistes Ārlietu ministrijas stipendija starptautiskiem kultūras projektiem; Norvēģijas Karalistes vēstniecības Dānijā, Šveicē, Islandē, Latvijā un Igaunijā; Dānijas–Norvēģijas sadarbības fonds; Norvēģijas–Islandes kultūras sadarbības fonds; Mākslas muzejs „Rīgas Birža”; Tallinas Rātsnams; Hege Boman Grundekjøn kundze.

Aicināti visi interesenti!

Koncerta ieejas biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā no 9. septembra Mākslas muzeja „Rīgas Birža” kasē. Biļešu cena: pieaugušiem – EUR 7,11; skolēniem, studentiem, pensionāriem – EUR 4,27. Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 120 sēdvietas).

Ieeja koncertā no plkst. 18.30.

Papildu informācija pie Daces Krīgeres, zvanot pa tālruni (+371) 67 226467 vai rakstot uz e-pastu Dace.Krigere@lnmm.lv.

MĒRĶAUDITORIJA: Skolēni, studenti, pieaugušie, pensionāri

BIĻEŠU CENAS: Pieaugušiem: EUR 7,11, Skolēniem, studentiem, pensionāriem: EUR 4,27

Vietu skaits ierobežots (120 sēdvietas). Sēdvietas nav numurētas. Biļetes nopērkamas MMRB kasē.
 
 

1 komentārs:

  1. Rīgas birža vienkārši ideāla vieta dažādiem pasākumiem un prieks, ka cilvēki to apzinās un izmanto. Liels prieks, ka paveikts viss, lai šī vieta dotu iespēju skaistā vietā uzstāties šādiem māksliniekiem.

    AtbildētDzēst