ceturtdiena, 2017. gada 25. maijs

VISC kursi par skolēnu kompetenču attīstīšanu

LU Starpnozaru izglītības inovāciju centrs (LU SIIC) pēc VISC apstiprinātas programmas rīko kursus tālākizglītotājiem un mācīšanās konsultantiem 
par skolēnu kompetenču attīstīšanu.

Šie kursi ir viens no pasākumiem, ko Valsts izglītības satura centrs (VISC) iecerējis kā daļu no atbalsta mehānisma skolām, pedagogiem un pašvaldībām, pilnveidota mācību satura un pieejas ieviešanai, lai attīstītu skolēnu kompetences.

Uzmanību, kolēģi, tiek meklēti skolotāji, kas jau izmanto tādu pieeju mācīšanai, kas dod iespēju viņiem iedziļināties, veidot dziļāku izpratni, attīstīt patstāvīgas mācīšanās prasmes, sekojot līdzi savam progresam, un kuriem ir vēlme un pieredze profesionāli atbalstīt savus kolēģus. Šie cilvēki var kļūt par atbalsta komandu skolotāju profesionālās pilnveides darbam reģionos.

Jau sākot ar šī gada jūniju ir iespēja iesaistīties sekojošos kursos:

Kursu “Profesionālās pilnveides ekspertu sagatavošana kompetenču pieejas ieviešanai skolā” mērķis ir attīstīt tālākizglītotāju prasmes vadīt mācības pedagogiem par mācīšanas pieeju skolēnu kompetenču attīstīšanai. Īpaši aicinām pieteikties pedagogus, kuriem ir vēlme vadīt mācības izglītības iestāžu vadības komandām un pirmsskolu skolotājiem.

Kursu “Mācīšanās konsultantu sagatavošana reģiona vajadzībām” mērķis ir sagatavot dalībniekus mācīšanās konsultantu darbam skolās pašvaldības ietvaros, lai atbalstītu individuālu pedagogu profesionālo izaugsmi mācību darba kvalitātes uzlabošanai.

Vietu skaits ir ierobežots. Mācības būs praktiskas, dalībnieku pieredzē balstītas. Komplektējot dalībnieku grupas, tiks ņemta vērā dalībnieku motivācija, pieredze darbā ar pieaugušajiem, gatavība mācīties, sadarboties un atbalstīt citu pedagogu izaugsmi.

Pieteikšanās kursiem līdz šī gada 31.maijam. Vairāk informācija un saite uz pieteikšanos šeit

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru