ceturtdiena, 2012. gada 18. oktobris

Orff seminārs

Biedrība „Muzikālās jaunrades un izglītības attīstības centrs" sadarbībā ar mācību centru "Eventus", Orff mūzikas studiju un Bolderājas Mūzikas un mākslas skolu 
2012.gada 28.-29.oktobrī Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā Rīgā, Stūrmaņu ielā 31

organizē 14. starptautisko semināru «Elementārā muzicēšana. Jaunrades prieks.» 
Piedalīties aicināti:
  • mūzikas skolu sagatavošanas un jaunāko klašu solfedžo pasniedzējus, 
  • pirmsskolas un sākumskolas mūzikas skolotājus,
  • interešu izglītības iestāžu mūzikas pedagogus. 
Semināru vada:
Maskavas pedagoģe praktiķe Tatjana Tjutjunnikova, programmas „Elementārā muzicēšana ar pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem" autore, vairāku grāmatu un metodisku līdzekļu autore, mākslas zinātņu doktore (www.orff.ru)

Dzintars Vīksna – perkusionists, diplomēts sitaminstrumentu speciālists, vieslektora statusā vada nodarbības Orff mūzikas studijā un dažādās Latvijas vidusskolās. Bungu apļa metodikas ieviesējs Latvijā. Ir izveidojis dažādus muzikālus projektus, piemēram, Pulsa efekts.

Elīna Lūse – Rīgas Kultūru vidusskolas un Montesori pirmsskolas "Bambino" mūzikas skolotāja, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docētāja. Studējusi  Orfa pedagoģiju Štutgartes mūzikas augstskolā un Zalcburgas Orfa institūtā.

Seminārs notiks Bolderājas Mūzikas un mākslas skolā, Rīgā, Stūrmaņu ielā 31. (Autobusi: Nr. 3, 36 līdz pieturai "Bolderājas tirgus")

Semināra norise:
28.10 -  10.00-13.00, 14.-18.00 (Tatjana Tjutjunnikova)
29.10 -  9.00-11.20, 12.00-14.30 (Tatjana Tjutjunnikova)
29.10 - 15.00-16.30 (Dzintars Vīksna), 16.30-18.00 (Elīna Lūse)

Semināru saturs.
Tatjana Tjutjuņņikova (krievu valodā)
Ievads K.Orfa muzikālās apmācības koncepcijā un tās pielietošanas īpatnībās muzikāli pedagoģiskajā praksē.
Komunikatīvās spēles un dejas; spēles ar vārdiem.
Skanošie žesti - cilvēka ķermeņa orķestris. Dažāda veida aktīvais treniņš. Improvizācija, radošs grupu darbs. Skanošie žesti kā metodiskā darba forma ar bērniem. Radošās variācijas par tēmu „skanošo žestu" idejas īstenošana. Improvizācija.
Runas spēles, vingrinājumi, runas skaņdarbi. Runa un kustība. Logoplastika, logoritmika. Aktīvais treniņš, radošs grupu darbs ar mērķi izveidot personīgo modeli. „Runas atskaņošana", izmantojot mūzikas instrumentus, skanošos žestus. Runas vingrinājumi kā metodiskā darba forma. Bērnu kanoni.
Spēles ar skaņām. Pašdarinātie instrumenti. Elementārās improvizēšanas pamati. Praktiskā muzicēšana arhaiskos skaņas organizācijas veidos. Dzejas un pasaku improvizētā atskaņošana - radošais grupu darbs. Trokšņu orķestris. Spēles ar kociņiem.
Improvizētā kustība kā radošās muzicēšanas pamats. Mūzikas izpratne caur kustību. Kustības un mūzikas saikne muzicēšanas sinkrētiskajās formās.

Dzintars Vīksna “Bungu aplis” (latviešu valodā)
Elīna Lūse "Aizraujošs ceļojums uz Mēness" (latviešu valodā)

Pēc oktobra semināra skolotāji, kas jau piedalījās programmas 1.daļā 2011./2012. m.g. saņems apliecību par pilnu kursa apguvi (36 st.). Pārējie dalībnieki saņems apliecinājumu par programmas 1.daļas apguvi. Apgūt programmas 2.daļu un saņemt apliecību par pilnu kursa apguvi būs iespēja 2013.gadā februārī vai martā, izvēloties vienu no elementārās muzicēšanas semināriem: Maskavas pedagoģes Tatjanas Rokitjanskas seminārs (februārī) vai Tatjanas Tjutjunnikovas 2.seminārs (martā).

Semināra valoda. Pašmāju pedagogi vadīs semināru latviešu valodā. Maskavas lektore vadīs semināru krievu valodā. T.Tjutjunnikovas programma veidota praktiskās darbības formā, semināra gaitā dalībnieki tiek iesaistīti muzicēšanā, improvizācijā, radošo modeļu izveidē. Nepieciešamības gadījumā svarīgākie lektores metodiskie paskaidrojumi var būt pārtulkoti latviešu valodā. Ja ir nepieciešams sinhronais tulkojums, varam to nodrošināt par papildus samaksu. Pieteikt pakalpojumu un saņemt sīkāku informāciju pie semināra organizatores.

Semināra dalības maksa - 34, - Ls. Lūdzam veikt dalības maksas pārskaitījumu no 10. līdz 25.oktobrim (Apstiprinājumu, rekvizītus apmaksai vai rēķinu saņemsiet uz Jūsu norādīto e-pasta adresi).

Semināra laikā būs iespēja iegādāties un pasūtīt T.Tjutjuņņikovas metodiskos mācību līdzekļus.

Uzmanību! Lūdzam semināra dalībniekus ģērbties brīvā apģērbā un līdzi ņemt maiņas apavus (sportiskas čības vai apavus bez papēžiem). 

Pieteikuma anketu lūdzam atsūtīt līdz 2012.gada 20.oktobrim uz e-pasta adresi toria@inbox.lv (programmas koordinatore Viktorija Sīle, 28302594). Gadījumā, ja apmaksā mācību iestāde, lūdzam anketā norādīt iestādes rekvizītus un rēķina saņemšanas adresi. Jautājumi, sīkāka informācija par kursiem: bjmc@inbox.lv (programmas vadītāja Irina Kozjura, mob.29534182) 

Pieteikuma anketa
Vārds, uzvārds:
Personas kods:
Tālrunis, e-pasta adrese: 
Darba vieta:
Lūdzam atzīmēt iepriekš apmeklētos seminārus:
1) Tatjanas Tjutjunnikovas semināru cikls (2005.-2012.g.). Norādīt semināra Nr.(1.,2.,3. vai 4.) un gadu:
2) Monikas Pulleritts un Tuuli Jukk seminārs (2009., 2011. vai 2012.gads):
3) Piedalos 1.reizi
                                                   

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru