trešdiena, 2014. gada 23. aprīlis

2.Starptautiskās Mūzikas olimpiādes preses relīze

II Starptautiskā Mūzikas olimpiāde Rīga 2014


II Starptautiskā Mūzikas olimpiāde Rīga 2014 notiek Rīgā no 30.04 – 03.05. Olimpiādē piedalīsies vispārizglītojošo skolu skolēni no Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Slovēnijas, Čehijas un Latvijas. Olimpiādes mērķis ir celt muzikālās izglītības prestižu un veicināt vispārizglītojošo skolu bērnu un jauniešu muzikāli radošo spēju un prasmju attīstību, teorētisko zināšanu pilnveidi, tādējādi dodot pozitīvu ieguldījumu Latvijas un citu Eiropas valstu mūzikas kultūras attīstībā. Mūzikas olimpiādes patrons ir JVLMA rektors Artis Sīmanis.

Mūzikas olimpiādē skolēni piedalās divās vecuma grupās: 1.grupa: 12–14 gadi; 2.grupa: 15–18 gadi. Olimpiāde notiek trijās daļās.

I. Mūzikas klausīšanās, mūzikas teorija (rakstiski); dziedāšana/spēlēšana un ritmizēšana no lapas (katrs dalībnieks izlozē vingrinājumus un izpilda tos individuāli).

II. Tautasdziesmas, solodziesmas atskaņošana (koncertsituācijā). Tautasdziesma vai solodziesma pēc skolēna izvēles, to var izpildīt a cappella vai ar pavadījumu.

III. Savas kompozīcijas atskaņošana (koncertsituācijā). Oriģinālkompozīcijas ilgums nedrīkst pārsniegt trīs minūtes, tā var būt oriģināldziesma, instrumentāls oriģinālskaņdarbs vai tautasdziesmas apdare. Tā var būt arī radoša audiovizuāla, multimediāla prezentācija.

II Starptautisko mūzikas olimpiādi vērtēs starptautiskā žūrija, žūrijas priekšsēdētājs ir komponists Ēriks Ešenvalds.

Mūzikas olimpiādes pirmajā vakarā, tas ir 30.04. skolēniem būs iespēja visiem kopā izpildīt Starptautiskās mūzikas olimpiādes himnu, kuru ir sacerējuši skolēni no Lietuvas un noklausīties Jelgavas 4.vidusskolas meiteņu kora Spīgo koncertu. 1.05. paredzēts skolēnu sadraudzības vakars, kurā katras valsts dalībnieki iepazīstinās ar savas tautas mūzikas tradīcijām un tautasdziesmām. Latvijas skolēniem būs iespēja iepazīstināt klātesošos ar Latvijas mūzikas kultūras mantojumu, kā arī būs iespēja dzirdēt III Latvijas Mūzikas olimpiādes finālistu interesantākās kompozīcijas.

2.05. Mūzikas olimpiādes noslēguma diena būs veltīta skolēnu radošuma izpausmei – starptautiskā žūrija vērtēs skolēnu radošos sacerējumus izvēloties interesantākos skaņdarbus un izpildītājus noslēguma koncertam. Pirms noslēguma koncerta žūrija apbalvos labākos konkursantus abās vecuma grupās. Ir paredzēta arī publikas balva par atraktīvāko izpildītāju, kā arī balva par interesantāko kompozīciju.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru