trešdiena, 2012. gada 2. maijs

LVIIMSA biedru kopsapulce 2012

2012.gada 12.maijā plkst.11.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas LMT kamerzālē notika Latvijas vispārējās izglītības iestāžu mūzikas skolotāju asociācijas biedru kopsapulce.

Kopsapulces atklāšanā uzstājās Āgenskalna Valsts ģimnāzijas koris Marijas Brazovskas vadībā (attēlā pie diriģenta pults Millera kungs).

Turpinot Āgenskalna VĢ kora pacilātajā gaisotnē, A.Platpers sveic Ilgu Šķenderi ar Atzinības krusta saņemšanu.

Asociācijas valdes priekšsēdētāja R.Kanteruka informēja par biedrības paveikto 2011./2012.gadā, minot gan veiksmes, gan identificētās problēmas.
Tika pieminēti sadarbības partneri un atbalstītāji. Uz doto brīdi asociācijā reģistrējušies 167 biedri un 1 institūcija. R.Kanteruka informēja, ka tiek strādāts pie biedra ID kartes izveidošanas, kas kalpos arī kā atlaižu karte. Tuvākajā laikā plānots sākt biedra naudu iekasēšanu 5 LVL apmērā gadā no individuāliem biedriem un 20 LVL gadā no institūcijām.



Pie gada sasniegumiem tika minēti:

  1. sertifikāti koru vadītājiem, kas tapuši ar Ritas Platperes un VISC atbalstu, 
  2. 1.Latvijas mūzikas olimpiādes rīkošana, 
  3. Latvijas dalība 1.Starptautiskajā Mūzikas olimpiādē,
  4. kā arī ar Musica Baltica atbalstu tapušais 1.Latvijas Mūzikas olimpiādes laureātu kompozīciju izdevums!
Vēlreiz tika teikts Paldies Irēnai Nelsonei par viņas iniciatīvu, entuziasmu un darbu, organizējot 1.Latvijas Mūzikas olimpiādi.

Tam sekoja 1. Latvijas Mūzikas olimpiādes laureātu kompozīciju koncerts.



Žēl, ka Velta Liepa pati nevarēja ierasties, taču mīļš paldies par atsūtīto video! Mums patika Tava dziesma!







Turpinājumā Eiropas Mūzikas skolotāju asociācijas koordinātore Latvijā R.Kanteruka stāstīja par nupat notikušo EAS konferenci Holandē un aicināja Latvijas mūzikas skolotājus apmeklēt nākošo EAS konferenci Beļģijā, 2013.gadā. Vairāk informācijas http://www.eas-music.org/

Irēna Nelsone demonstrēja 20 minūšu video materiālu par 1.Starptautisko Mūzikas olimpiādi Tallinā, kurā, kā zināms, Latviju godam pārstāvēja 6 skolēni. Daļēji Ērika Zepa uzvaras dēļ, 2.Starptautiskā Mūzikas olimpiāde 2014.gadā notiks Rīgā, Latvijā!


Rita Platpere stāstīja par jaukto koru salidojumu Saldū, Zēnu koru salidojumu 2013.gadā, iepazīstinot klātesošos ar ne visai glaimojošu statistiku skolu koru sakarā. Detalizētāka informācija sekos vienā no nākošajiem rakstiem.

Guntars Felsbergs informēja, ka LVIIMSA biedriem, uzrādot jaunās biedra ID kartes, tiks piemērota 10% (vai, atkarībā no pirkuma, individuāla atlaide) pirkumam visos Mūzikas centra veikalos Latvijā.

Tāpat Felsberga kungs skaidroja digitālo klavieru, mikrofonu, u.c.atšķirības un atbildēja uz uzdotajiem jautājumiem.

Noslēgumā A.Platpers lūdza izteikt atbalstu komponistei Ilzei Arnei dziesmas "Pie Daugavas krastiem" sakarā. LVIIMSA biedru balsojumā ar 33 balsīm Par un 1 balsi Pret tika pieņemts lēmums sagatavot un nosūtīt Ilzei Arnei atbalsta vēstuli.

LVIIMSA valdes vārdā pateicos visiem, kas apmeklēja 2012.gada biedru kopsapulci. Man prieks, ka šī tikšanās aizritēja nepiespiestā un draudzīgā atmosfērā. Uz tikšanos!

PATEICĪBAS:

  • Paldies JVLMA rektoram, profesoram A.Sīmanim par telpu nodrošināšanu;
  • Paldies Solvitai Sējānei un Musica Baltica par 1.Latvijas mūzikas olimpiādes laureātu kompozīciju izdošanu;
  • Paldies Āgenskalna Valsts ģimnāzijas korim un Marijai Brazovskai;
  • Paldies Ilzei Vanagai par sagatavotajiem pateicības rakstiem 1.Latvijas mūzikas olimpiādes laureātiem un viņu skolotājiem, kas piedalījās šīs dienas koncertā;
  • Paldies Irēnai Nelsonei par sagatavoto video par 1.Starptautisko Mūzikas olimpiādi Tallinā;
  • Paldies Arvīdam Platperam par nokārtoto bankas konta jautājumu;
  • Paldies visiem skolēniem un viņu skolotājiem, kas piedalījās 1. Latvijas Mūzikas olimpiādes laureātu kompozīciju koncertā;
  • Paldies Mūzikas Centram par sadarbību;
  • Paldies visiem citiem, kas veltīja laiku un spēkus kopsapulces organizēšanā.


5 komentāri:

  1. Labvakar, cien. kolēģi!
    Paldies par jauko pasākumu!!! Esmu gandarīta par gūtajām pozitīvajām emocijām un iespaidiem! Priecēja arī ieskats Starptautiskās Mūzikas olimpiādes norisē! PALDIES !
    Radošus panākumus arī turpmāk!
    Ar cieņu
    Zaiga Barone
    Aizkrauklē

    AtbildētDzēst
  2. Sveiciens!
    Paldies par jauko iespēju uzstāties sestdien un bija jauki arī paklausīties informatīvo daļu. Paldies par SUPEROPERATĪVI ielikto informāciju mājaslapā. Ļoti pareizi, ka ir daudzas fotogrāfijas, jo tad ir patiesa klābūtnes sajūta.
    Ar cieņu!
    Guntars Felsbergs

    AtbildētDzēst
  3. Labdien, Rūta!
    Gribu izteikt atzinību par izveidoto materiālu par kopsapulces norisi: izskatās labi, informācija - īsa, koncentrēta un būtiska.
    Ilze

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par informāciju. Bija tiešām interesanti :)
    Vai ir iespējams redzēt, dabūt vai uzzināt uzdevumus, kādi bijuši gan mūsu valsts olimpiādē 8.martā, gan arī Igaunijā, lai varētu iedot bērniem papildīt uzdevumus. Arī citu mācību priekšmetu skolotāji parasti skolēniem, gatavojoties eksāmeniem, dod iepriekšējo gadu eksāmenu uzdevumus.
    Paldies
    Gunita Bičule, Ogre

    AtbildētDzēst
  5. Paldies par jauko pasākumu!Sirsnīgā jauktā ansambļa dziesma latgaliešu valodā un tās komponista atklātais smaids vēl joprojām dzīvā atmiņā.Šādi jaunieši dod spēku ticēt Latvijai!!!
    Anda Kļave

    AtbildētDzēst